Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Ειδικές Αποστολές βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Λεωνίδας Κακούρης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε έξω από τα δόντια για όσα γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στον καλλιτεχνικό χώρο και συγκλόνισε με το μήνυμα που έστειλε.

«Από τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι μέχρι να φτάσεις στο να δεις στην τηλεόραση έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Όταν σε μία θεατρική παράσταση υπάρχουν νέα παιδιά που βιώνουν μια παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούν να αντιδράσουν, πρέπει κάποιος να τους προστατεύσει.

Δεν γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες. Ίσως κάποιοι γνώριζαν. Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε. Γιατί και αυτά που διαβάζαμε ήταν ασύλληπτα, προσπαθούσα να συμπιέσω στο κεφάλι μου όλα αυτά που διάβαζα για να τα καταλάβω.

Παγώνουμε. Δεν μπορείς να μη νιώσεις αγανάκτηση με αυτά που ακούς. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τη γλώσσα του σώματος. Δεν μπορεί να τρελάθηκαν ξαφνικά όλα αυτά τα παιδιά και να λένε ασυναρτησίες», ανέφερε ο Λεωνίδας Κακούρης και είπε κοιτώντας την κάμερα:

«Θέλω να πω σε όλους τους ηθοποιούς ότι δεν πρέπει να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι, γιατί το θέατρο είναι ένας υπέροχος τόπος γεμάτος σπουδαίους ανθρώπους.

Δεν θα πρέπει να φτάσουμε στην αντίπερα όχθη, στον κανιβαλισμό. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά που έχουν ουσία, στις καταγγελίες που έχουν πάει στη Δικαιοσύνη».

«Όταν κάποιος είναι πολύ γνωστός σκηνοθέτης, είναι διάσημος ηθοποιός, μεγάλος παραγωγός και από τα χέρια του περνάνε πολλές παραγωγές από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, μέσα σε διαδρομή 30 χρόνων, θα περάσουν από αυτόν τον άνθρωπο πάρα πολλοί ηθοποιοί. Πολλοί από αυτούς, έχει ακουστεί, ότι έπαιρναν τα μπουμπούκια, τα νέα παιδιά, τον ανθό του θεάτρου και τον στραπατσάριζαν ψυχικά. Αυτό είναι έγκλημα», τόνισε ο Λεωνίδας Κακούρης.