Όλα δείχνουν ότι τον Ιούλιο θα έχουμε έναρξη στην Formula 1.

Η αυστριακή κυβέρνηση έδωσε επίσημα την έγκρισή της για τη διοργάνωση του εναρκτήριου Grand Prix της Formula 1 στο Σπίλμπεργκ, ενώ στην ίδια πίστα θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα και δεύτερος αγώνας!

Ανακούφιση για τους φίλους της Formula 1, καθώς όπως αναφέρει το gazzeta.gr, έληξε η περίοδος αβεβαιότητας για την έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε επίσημα ότι έδωσε την άδεια να γίνει το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στην πίστα Red Bull – Ring με τα ελεύθερα δοκιμαστικά να πραγματοποιούνται στις 3 Ιουλίου, δηλαδή ανήμερα των γενεθλίων του Σεμπάστιαν Φέτελ. Το Σάββατο στις 4 Ιουλίου θα γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές, ενώ μία ημέρα αργότερα θα έχουμε επιτέλους αγώνα.

Η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης ήρθε μετά από πολλές συζητήσεις και αφού έγιναν σημαντικές αλλαγές στο πλάνο υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι της πίστας στο Σπίλμπεργκ, η οποία ανήκει στη Red Bull.

Στις διαπραγματεύσεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, Xέλμουτ Μάρκο, o oποίος είναι και επιστήθιος φίλος του ιδιοκτήτη της γνωστής μάρκας των ισοτονικών ποτών, Ντίτριχ Μάτεσιτς. Μία εβδομάδα αργότερα θα ακολουθήσει στην ίδια πίστα ο δεύτερος αγώνας του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1, που θα γίνει –όπως και ο εναρκτήριος- κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό και μόνον με ελάχιστους δημοσιογράφους.

Θα κριθούν πολλά από την Αυστρία

Η Αυστρία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη της χρονιάς, γιατί αν πάνε τα πράγματα στραβά θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η συνέχεια του εφετινού πρωταθλήματος. Νέα έχουμε και από άλλα…μέτωπα όμως. Το Ζάντβουρτ έριξε τελικά λευκή πετσέτα και θα επανέλθει στο πρωτάθλημα το 2021 μετά από 35 χρόνια απουσίας από τη Formula 1, επειδή οι Ολλανδοί ονειρεύονται να στήσουν έναν αγώνα με χαρακτήρα τεράστιου πάρτι και επίκεντρο τον τοπικό τους ήρωα, Μαξ Φερστάπεν.

Αρνητική είναι και η Σιγκαπούρη στο ενδεχόμενο αλλαγής ημερομηνίας του νυχτερινού Grand Prix της, οπότε βγαίνει και αυτή εκτός προγράμματος. Το Βιετνάμ επιθυμεί να γίνει εφέτος ο παρθενικός αγώνας της Formula 1 στο Ανόι, ωστόσο θέλει να υπάρχουν στις εξέδρες θεατές, αφού η χώρα των περίπου 90 εκατ. κατοίκων δεν έχει θρηνήσει μέχρι σήμερα oύτε ένα θύμα από τον κορωνοϊό. Πάντως ο Covid-19 βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Μεξικό και τη Βραζιλία, οπότε θα είναι απίθανο να γίνουν εκεί αγώνες της Formula 1, αν δεν βελτιωθεί θεαματικά η κατάσταση και μάλιστα σχετικά σύντομα.