Η ιστοσελίδα vasilisp.com αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα του τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Έκανε τα πρώτα της βήματα τον Οκτώβριο του 1999 όταν το Internet έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα. Μια ιστοσελίδα που προέκυψε από την αγάπη για τον καλλιτέχνη αυτό, η οποία, αν και είχε ατέλειες, δέχτηκε βραβεύσεις από τα πρώτα της βήματα.

Δεν περνάει ένας χρόνος και η ιστοσελίδα ανανεώνεται… Οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται και αρχίζει να μετατρέπεται σε στέκι, "το στέκι των φίλων του Βασίλη Παπακωνσταντίνου". Τη χρονιά εκείνη προβάλλεται η σελίδα μέσω της εκπομπής Hackers στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, παρουσία του καλλιτέχνη, ο οποίος απαντά στην τότε δημοσκόπηση της σελίδας.

Το Μάρτιο του 2000 η σελίδα αλλάζει εποχή, η διεύθυνση της γίνεται vasilisp.com και θυμίζει περισσότερο το όνομα του καλλιτέχνη. Η εμφάνιση της γίνεται πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική ενώ ενδυναμώνεται και η ομάδα διαχείρισής της για να ανταπεξέλθει στις μεγαλύτερες απαιτήσεις της ιστοσελίδας.

Τα χρόνια περνούσαν. Η ιστοσελίδα συνέχιζε να γεμίζει με πλούσιο υλικό για τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη: βιογραφία, δισκογραφία, συμμετοχές, φωτογραφικό υλικό, βίντεο, συνεντεύξεις, αυτόγραφα, αφίσες, ringtones και πολλά άλλα που αφορούν τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη, ενώ παράλληλα φρόντιζε συνεχώς να έχει άμεση ενημέρωση για κάθε δραστηριότητά του.

Το Μάρτιο του 2006 συνεργάτες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου προσεγγίζουν την ιστοσελίδα ώστε να μετατραπεί σε επίσημος διαδικτυακός χώρος. Η ιδέα ενθουσιάζει τους διαχειριστές και έτσι με νέα μορφή τον Ιανουάριο του 2007 ξεκινάει τη λειτουργία της ως επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη.

Οι δραστηριότητες της ιστοσελίδας πληθαίνουν με πρώτες παρουσιάσεις κομματιών, συνεντεύξεις με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, προσκλήσεις σε δραστηριότητές του,  δραστηριότητες αποκλειστικά για τους φίλους της ιστοσελίδας, κάλυψη μεγάλων δρώμενων με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και ενεργή παρουσία σε αυτά.

Στα πλαίσια της διαρκούς ανανέωσης η σελίδα υπόκειται σε άλλη μια ανανέωση το 2011 ενώ η παρουσία της γίνεται δυναμική και σε όλα τα γνωστά social media, όπως επιτάσσουν οι εποχές :  http://facebook.com/PapakonstantinouV & http://twitter.com/vasilisp_com .

Πρωτοπόρος είναι και η παρουσία της στο youtube με ένα κανάλι που περιέχει υλικό από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα για το Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

http://www.youtube.com/iocastis και πλέον αποτελεί επίσημο κανάλι του και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστοσελίδας.

Η τελευταία μεγάλη δραστηριότητα της ιστοσελίδας είναι η συμμετοχή της στη δημιουργία του νέου δίσκου του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος, μαζί με το στιχουργό, προχώρησαν σε κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ελληνικής δισκογραφίας. 

Έδωσαν, μέσω της ιστοσελίδας, στη δημοσιότητα τους στίχους σε 7 από τα 11 κομμάτια του επερχόμενου δίσκου και κάλεσαν όσους αγαπάνε τη μουσική να ντύσουν τους στίχους με τις μουσικές τους. Περίπου 1.000 συνθέσεις έφτασαν στα χέρια τους μέσω της ιστοσελίδας και μετά από 2 στάδια επιλογής κατέληξαν στις επερχόμενες συνθέσεις.

Η δυναμική παρουσία της ιστοσελίδας τα επόμενα χρόνια πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ είναι πάντα έτοιμη για νέες προκλήσεις μαζί με τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη.