Mια ανάσα πριν από την πρώτη μεγάλη ανοιχτή συναυλία στην Πάτρα και ταυτόχρονα από το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού και οι ρυθμοί της πόλης συντονίζονται στην αποψινή εμφάνιση του θρυλικού συγκροτήματος της ροκ, των Deep Purple.
   Mια εξαιρετικά σημαίνουσα περίπτωση από το χώρο της μουσικής, που γαλούχησε πολλές γενιές και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της ροκ και γενικότερα της μουσικής, οι Deep Purple σίγουρα είναι από τα συγκροτήματα που εξασφαλίζουν την πρώτη και πιο δυνατή αφορμή για μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μνήμες για τους παλαιότερους αλλά και συναρπαστικές νέες εμπειρίες για τους νεώτερους θιασώτες της ροκ.
   Μια συναυλιακή βραδιά, που μας παρουσιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2011 και θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας με υπεύθυνο ένα από τα κορυφαία rock συγκροτήματα όλων των εποχών.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν το Σάββατο 21 Μαϊου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο του Δήμου Πατρέων.
   To group  - έμβλημα της Rock  σκηνής, οι Deep Purple συναντά το σημαντικότερο Έλληνα rocker, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.H βαθιά πορφύρα του Rock, τυλίγει την Πάτρα για μία και μοναδική συναυλία.Όταν ο καπνός σέρνεται πάνω στο νερό...Επειδή μερικές φορές θέλεις να ουρλιάξεις...
Deep Purple-Βασίλης Παπακωνσταντίνου. You gotta experience this live!»
Μια σπουδαία μουσική συνάντηση, ένα γνήσιο ροκ live. Οι  Deep Purple μαζί με τον  Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα  μοιραστούν την ίδια σκηνή  στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
   Οι κορυφαίοι του rock, Deep Purple επιστρέφουν στην Ελλάδα με ένα δυνατό line up και φυσικά εξακολουθούν  όχι μόνο να παραμένουν  ενεργοί, αλλά και να ροκάρουν με  αμείωτο πάθος και ένταση επί σκηνής.  
Με τον Ian  Gillan να ερμηνεύει όλα τα δημοφιλή τραγούδια-ύμνους, που γράφτηκαν στην ιστορία της rock σκηνής, Child in time,  Smoke on The Water,  Soldier Of Fortune, Black Night, Hush,  Strange kind of woman, High Way Star και αρκετά ακόμα που όλοι αγαπήσαμε, αλλά και τον δικό μας Βασίλη  θα μπούμε για τα καλά στο παλμό του κλασικού ροκ.
   Το αγγλικό ροκ συγκρότημα Deep Purple δημιουργήθηκε στο Hertfordshire το 1968. Μαζί με τους Led Zeppelin και τους Black Sabbath είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή hard rock συγκροτήματα. Οι Deep Purple έχουν μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness και έχουν πουλήσει πάνω από 100.000.000 δίσκους, ενώ είναι ενεργοί ως συγκρότημα από το 1968 ως σήμερα
   Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι αναμφίβολα η κορυφαία φωνή της ελληνικής ροκ μουσικής. Λίγοι είναι οι αξιόλογοι καλλιτέχνες, που καταφέρνουν να μεγαλώσουν πολλές γενιές με τα τραγούδια τους χωρίς να χάνουν στιγμή τη δημιουργικότητα τους. Ανάμεσα στα τραγούδια που αγαπάμε και περιμένουμε να ακούσουμε και πάλι από τον Βασίλη, θα ακούσουμε και τα καινούργια του κομμάτια από τον δίσκο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα».
   Δύο  ονόματα με ιστορία για πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγαλειώδη παραγωγή και ξεκινούν  την καλοκαιρινή συναυλιακή περίοδο 2011 στην Ελλάδα.
   Η σύνθεση των Deep Purple, που θα απολαύσουμε στην Πάτρα, είναι: Ian Gillan (φωνή), Roger Glover (μπάσο), Ian Paice (ντραμς), Steve Morse (κιθάρα) και Don Airey (πλήκτρα).