Στο πλαίσιο των παραστάσεων του έργου του Μάικ Κένι Το αγόρι με τη βαλίτσα που θα ξεκινήσει σύντομα το θεατρικό του ταξίδι, στα Λύκεια και τα Γυμνάσια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: Δραματοποίηση Λογοτεχνικών κειμένων, με τον Σκηνοθέτη της παράστασης Στρατή Πανούριο.

Το σεμινάριο θα γίνει στον Εκπαιδευτικό χώρο Μπάρι,-Όθωνος Αμαλίας 6, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, από 3:30 έως 6:30 το απόγευμα.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για το Σεμινάριο θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του θεάτρου 2610 623730.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν για τους Εκπαιδευτικούς και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Μάικ Κένι - Το αγόρι με τη βαλίτσα
Με το έργο του Μάικ Κένι «Το αγόρι με τη βαλίτσα» βγαίνει εκτός έδρας το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας.

Μία κινητή θεατρική μονάδα με πατρινούς ηθοποιούς, θα επισκέπτεται τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας, αλλά και τα Νοσοκομεία, παρουσιάζοντας το έργο του σπουδαίου Βρετανού Συγγραφέα, το Αγόρι με τη βαλίτσα. Έτσι το θέατρο δίνει τη δυνατότητα σε όσα παιδιά δυσκολεύονται να επισκεφτούν το θέατρο, να έρθουν σε επικοινωνία με παραστάσεις, στο δικό τους οικείο χώρο.

Το Αγόρι με τη Βαλίτσα, απευθύνεται σε παιδιά και νέους αλλά και σε όλη την οικογένεια, αφού καταφέρνει με εργαλεία το χιούμορ και τη δράση να αναδείξει την πραγματικότητα παιδιών του 21ου αιώνα, τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε εξαιτίας της φτώχιας, είτε λόγω του πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος με προτροπή των γονιών του αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής στο Λονδίνο. Στο ταξίδι του αυτό ο Ναζ θα γνωρίσει καινούργια μέρη και ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος και με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να αντιδράσει γρήγορα αν θέλει να επιβιώσει.

Σύμμαχοί του σε όλη αυτή την αναζήτηση θα είναι η Κρίσια, ένα κορίτσι που θα γνωρίσει τυχαία σε ένα λεωφορείο και ο Σεβάχ, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τη βοήθεια των οποίων θα καταφέρει να φτάσει ύστερα από πολλές αντιξοότητες στον προορισμό του. Είναι όμως το Λονδίνο ο προορισμός που είχε ονειρευτεί;

Ο συγγραφέας του έργου ο Μάικ Κένι είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων για το έργο του κι έχει συμπεριληφθεί σε λίστα της εφημερίδας «The independent» ως ένας από τους δέκα καλύτερους εν ζωή συγγραφείς θεατρικών έργων στη Μεγάλη Βρετανία.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος έχει δηλώσει:
"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα. Η παγκόσμια ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί ως ιστορία μετακινούμενων ανθρώπων – και καχυποψίας για τον ξένο. Αυτοί και εμείς. Εγώ γράφω έργα που θέμα τους είμαστε εμείς, έργα για εμάς. Και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που κατατάσσονται χωριστά, που τους λέμε: αυτοί. Δεν υπάρχουν αυτοί. Υπάρχουμε μόνο εμείς, όλοι οι άνθρωποι, κι όλες οι ιστορίες μας."

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος
Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Διανομή:
Ναζ: Τηλέμαχος Τσώλης
Μητέρα-Άνθρωπος-Κρίσια-Γριά: Ανδριάνα Χαλκίδη
Πατέρας-Οδηγός-Στρατιώτης-Βοσκός-Άνθρωπος-Έμπορος-Γέρος-Αδερφός: Γιώργος Μάρκου.
Τηλ.επικοινωνίας για παραστάσεις: 2610623730