ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

L’ ARPEGGIATA – CHRISTINA PLUHAR MEDITERRANEO - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Για πρώτη φορά έρχεται στην χώρα μας ένα από τα κορυφαία σύνολα πρώιμης και μπαρόκ μουσικής! Η περίφημη L’ Arpeggiata υπό την διεύθυνση της Christina Pluhar, θα εμφανιστεί για μία μόνο συναυλία, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Η συναυλία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών σε συνεργασία με τον Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Κ. Π. Καβάφη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τα τραγούδια και τα οργανικά κομμάτια που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 2013 στον δίσκο Mediterraneo-Μεσόγειος. Έκτοτε το συγκρότημα έχει περιοδεύσει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. 

Η εκφραστική φωνή της Misia στα πορτογαλέζικα φάδος, η εξαίσια φωνή της σοπράνο Nuria Rial στα αναγεννησιακά ισπανικά τραγούδια και οι συναρπαστικές φωνές του Vincenzo Capezzuto και της Κατερίνας Παπαδοπούλου στις ταραντέλες και τα νανουρίσματα της Κάτω Ιταλίας και της Ελλάδας καθώς και η μοναδική χορευτική ερμηνεία της Anna Dego, εγγυώνται μία εξαιρετική συναυλία για το κοινό που θα την παρακολουθήσει. 

Μία πλειάδα από εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι Πορτογάλοι Sandro Daniel Costa και Daniel Pinto, οι Έλληνες σολίστ της λύρας και της λάφτας Σωκράτης Σινόπουλος και Νίκος Μέρμηγκας καθώς και οι Τούρκοι δεξιοτέχνες στο κανονάκι και στο σάζι Aytaç Doğan και Ismail Tunçbileck συμμετέχουν και ανταλλάσσουν τους αυτοσχεδιασμούς τους με τους μουσικούς της L’ Arpeggiata που κυριολεκτικά «συνομιλούν» με ένα μοναδικό τρόπο, με τον ήχο του τσέμπαλου, της άρπας, του ψαλτηριού και της θεόρβης. Τα μπαρόκ όργανα συνομιλούν με τα όργανα της Ανατολής!!!

Η L'Arpeggiata ιδρύθηκε το 2000, με διευθύντρια την Christina Pluhar. Όλα τα μέλη της είναι εξαιρετικοί σολίστ. Το σύνολο επικεντρώνεται στην αναβίωση ενός σχεδόν αγνώστου ρεπερτορίου, κυρίως των αρχών του 17ου αιώνα αλλά συνεργάζεται συχνά με μουσικούς από όλο τον κόσμο ερευνώντας διαφορετικές μουσικές τάσεις και επεκτείνοντας τα όρια του αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με τη θεατρική κίνηση και το χορό. 

Η προπώληση ξεκίνησε.
Τιμές εισιτηρίων
Διακεκριμένη ζώνη: €45
Α’ ζώνη: €32
Β’ ζώνη: €22 
Γ’ ζώνη: €12,  φοιτητικά: €7

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- megaron.gr – 210 7282333
Εκδοτήρια: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα & Ομήρου 8, Αθήνα